Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Infrastructura Fujitsu de tip cloud, pentru companiile de web-hosting si telecom

25 Ianuarie 2012



Fujitsu a publicat recent rezultatele unor teste independente ce demonstrează eficienţa noului server Fujitsu PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension, care le va oferi companiilor de web-hosting şi telecomunicaţii o putere de calcul distribuita şi un raport performanţe/preţ fără precedent. Testele efectuate de Open-Xchange arată că un singur server PRIMERGY CX1000 de 19 inchi poate suporta până la 1,5 milioane de utilizatori simultani - echivalentul întregii populaţii adulte a oraşului Hamburg, care ar utiliza în acelaşi timp un centru de date cu dimensiunea de un metru pătrat. (testele de capacitate efectuate de Open-Xchange Engineering Lab (www.open-xchange.com) au demonstrat că un server PRIMERGY CX122 S1 cu un singur nod (Dual Intel Xeon 5620, 48 GB RAM) a reuşit să susţină 50.000 de utilizatori intensivi, ce accesau zilnic programul de colaborare OpenXchange. Cu cele 38 de noduri ale sale, PRIMERGY CX1000 poate susţine până la 1,5 milioane de utilizatori intensivi per dispozitiv.)


Rezultatele scot în evidenţă soluţia unică oferită de Fujitsu companiilor de web-hosting şi telecomunicaţii, care se confruntă cu provocarea extremă a garantării continuităţii serviciilor pentru milioane de utilizatori şi a păstrării unei rate a profitului acceptabile, în pofida imenselor costuri neprevăzute pe care le pot suscita alimentarea şi răcirea serverelor din centrele lor de date. O a treia dimensiune este dată de nevoia diminuării utilizării resursei limitate şi, adeseori, costisitoare pe care o reprezintă spaţiul dintr-un centru de date, optimizând, în acelaşi timp, principalele costuri operaţionale – consumul de curent, încălzirea şi spaţiul.
Adresându-se tocmai acestui segment de piaţă, serverul Fujitsu PRIMERGY CX1000 este creat pentru a oferi cea mai mare putere de calcul pe metru pătrat cu putinţă, la cel mai mic preţ cu putinţă. E dotat cu 38 de noduri, într-un rack tipic x86, ce scade consumul de curent şi de resurse pentru răcire cu cel puţin 20% faţă de un server obişnuit. Graţie inovatoarei arhitecturi Cool-Central™, care economiseşte şi spaţiu, eliminând nevoia existenţei unui “culoar de răcire”, rack-urile PRIMERGY CX1000 pot fi dispuse unul în spatele celuilalt, ceea ce aduce economii de până la 40 la sută.


După cum declară Jürgen Geck, Chief Technology Officer la Open-Xchange, serviciul de email şi software de colaborare business-class pentru furnizorii de cloud: “Open-Xchange plănuieşte să-şi dubleze din nou baza de utilizatori până la sfârşitul lui 2012, ajungând la 80 de milioane de căsuţe plătite de mail, astfel, pentru a ne atinge obiectivele de creştere şi venit, vom avea nevoie de o arhitectură IT în care clienţii noştri să poată avea toată încrederea. Din acelaşi motiv, serverul PRIMERGY CX1000 de la Fujitsu este alegerea potrivită pentru companiile de web-hosting şi telecomunicaţii care pot profita acum de o soluţie de colaborare open-source testată, extrem de scalabilă şi economică, bazată pe Open-Xchange.”
“Serverele Fujitsu PRIMERGY Cloud eXtention vor duce la apariţia unor noi oportunităţi economice pentru centrele de date bazate pe web-hosting şi cloud, permiţând întreprinderilor să-şi reducă cheltuielile cu energia, spaţiul şi costurile operaţionale – mărind, în acelaşi timp, numărul staţiilor şi al utilizatorilor.”
Fujitsu PRIMERGY CX1000 are un preţ competitiv, între 80.000 şi 250.000€, în funcţie de configuraţie, şi este disponibil în toată lumea încă din luna martie 2010.


T



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite